News

Результат залежить від кожного. У Луцьку завершився проєкт націлений на розвиток громадянського суспільства

Wed, 26.04.23

Синергія бізнесу, громадськості, влади та переселенців. Минулої п'ятниці у Луцьку відбулась завершальна подія проєкту, який був націлений на розвиток громадянського суспільства. Нетворкінгова зустріч звела на одному майданчику представників різних сфер для того, щоб спільно напрацювати ідеї та рішення, які допоможуть розвитку громадянського суспільства в Волинській області.

Фасилітувала роботу професійна тренерка, експертка з організаційного розвитку та розвитку спільнот Олена Матвійчук.

Олена Матвійчук
 

“Важливо розуміти, що фасилітація – це метод ведення групового процесу, в якому результат залежить від самих учасників. Моя задача, як фасилітаторки, організувати процес таким чином, щоб були напрацьовані якісні результати”, – розповіла тренерка.

 

 

Думаю, що нетворкінг дасть якісні результати, бо в роботі враховані думки та інтереси учасників з багатьох напрямків. Тут були представники різних громад, фондів, громадських організацій та ВПО. Ми собі можемо придумати, що треба тій чи іншій групі, але краще коли вони самі скажуть про власні потреби і бачення вирішення їхніх проблем. Упевнена, що напрацювання, які вдалося зробити під час зустрічі, мають величезне прикладне значення. Тепер потрібно не зупинятися і використовувати це все в роботі”, – поділилася представниця ГО “Станція Добра, Олена Максименко.

 

 

Це була неймовірна нагода познайомитись і спільно подумати "що далі". Ми напрацювали ідеї, завдання та рішення для кожної із сторін окремо та для нас разом, поговорили про стан і можливості розвитку громадянського суспільства, дізнались більше один про одного, а тепер, щоб не перетворити це все в "чергову зустріч", потрібно разом працювати”, – зазначила виконавча директорка Волинського Інституту Права, Ірина Гайдучик.

 

 

Як на мене, напрацьовані результати – якісні. Тепер головне не зупинятися на цьому, щоб ідеї не залишалися просто написаними. Треба визначитися із пріоритетами цих ідей і далі їх реалізовувати”, – ділиться враженнями фасилітаторка нетворкінгу.

Також вона додала: “Відзначу, що захід дуже якісно підготовлено, величезне дякую за це Волинському Інституту Права і безпосередньо всій команді”.

 

 

Якість організації відзначила і учасниця Ірина Пикалюк, яка приїхала із Володимира: “Враження дуже чудові і позитивні. Дуже сподобалася спікерка. Я вперше працюю під її фасилітацією. Дуже класно, що зібралися такі різні люди з різних секторів. Ми почули проблеми, які нас поєднують. Я думаю, що ми сьогодні напрацювали спільні вирішення”.

 

 

Тепер наше завдання максимально поширити напрацювання серед представників донорських структур, органів влади, громадськості та бізнесу, які сьогодні не були присутні на заході. ВІП вже тривалий час працює над розвитком громадянського суспільства в області і ми розуміємо, що ці напрацювання можуть бути враховані і в наших власних проєктах. Сподіваюсь, що і самі учасники, як від бізнесу, так і від влади, також включатимуть ці напрацювання в свої пріоритети”, – резюмувала Ірина Гайдучик.

 

 

Захід організований громадською спілкою Мережа хабів України (до якої входить Волинський Інститут Права) в межах проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки European Union in Ukraine.

News

Fri, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»