News

Лучанам розповіли, як отримати 200 тисяч на реалізацію молодіжних інновацій

Thu, 06.06.19

200 тисяч гривень – саме таку суму пропонують молодим людям від 18 до 35 років на реалізацію ідеї, яка має допомогти перезапустити місцеву демократію у громаді.

Про це йшлося у середу, 5 червня, під час презентації програми розвитку молодіжних інновації для сприяння доброчесності та інклюзивності U-Inn 2.0:RELOAD (Restart Local Democracy) «Перезапуск місцевої демократії» у Луцьку.

«У 2017 році відбувся перший пілотний етап програми підтримки молодіжних інновацій для демократії та прав людини. В ньому взяли участь більше 600 молодих людей, 90 команд подали свої ідеї на конкурс і шість команд отримали від 2 до 5 тисяч доларів та менторську підтримку для реалізації інноваційних проектів. Цього року загальний призовий фонд конкурсу  - 800 тис. грн.», - зазначила координаторка заходу, експертка Волинського інституту права  Зарини Дацик.

 

Тематика конкурсу – це:

  • Інновація для доброчесності (відкритість, прозорість та підзвітність діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа; подолання конфлікту інтересів; впровадження та моніторинг етичних принципів діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа, подолання корупції, тощо);
  • Інновація для інклюзивності (залучення та доступ всіх громадян/ок до процесів прийняття рішень місцевою владою, громадськими організаціями та медіа; посилення соціального діалогу та порозуміння, видимості та залученості вразливих груп; просування і захист прав і свобод людини, в тому числі свободу слова, совісті, вираження поглядів, рівності, подолання дискримінації, тощо).
  • Інновація для Донбасу (розбудова миру, громадська безпека і соціальна згуртованість, участь у місцевому самоврядуванні, демократичні реформи, тощо);
  • Інновації для прав людини (просування прав людини; захист прав людини; права людини з фокусом на вразливі групи; соціально-економічні права людини, тощо).

Інноваційні рішення для U-inn 2.0: RELOAD, окрім технічної, креативної складової, обов’язково мають включати комунікацію з громадянами/ками, їх залучення, взаємодію, з особливою увагою на молодь. 

«В рамках конкурсу будуть підтримані проекти, які завдяки інформаційним та креативним технологіям дозволяють вирішити проблеми чи задовольнити потреби, які пов’язані з доброчесністю та інклюзивністю в громадах на рівні місцевої влади, громадських організацій та медіа, запровадити й посилити демократичні інститути та практики», - зазначила керівниця Волинського інституту права Ірина Гайдучик.

 

Для того, щоб подати проект для участі в конкурсі потрібно бути громадянином/кою України віком від 18 до 35 (станом на 16.05.2019); створити і назвати команду; команда має налічувати не менше 2 учасників/ць; у кожній команді має бути третина представників/ць іншої статі. 

Подати проект можна до 1 серпня, зареєструвавши його на сайті https://uinn.org.ua/ у розділі «Подати інновацію».

 

Довідково:

Організатор заходу – Волинський інститут права та Молодіжний центр Волині. Програма підтримки молодіжних інновацій U-Inn реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України, Державним агентством з питань електронного урядування України, Freedom House Ukraine, 1991 Incubator, Центром розвитку інновацій, Громадською радою доброчесності за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту «Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини».

 

News

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.

Wed, 07.02.24
У Локачах публічну бібліотеку планують перетворити в Центр комунікації і взаємодії

Волинський Інститут Права організував зустріч з обміну досвідом між Локачинською та Зимнівською громадами. Представниця Зимного розповіла про досвід запуску Центру комунікації і взаємодії

Fri, 02.02.24
Волинські посадовці переймали успішні досвіди співпраці з жителями від колег із Рівненщини та Вінничини

Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА зібрав активістів і представників Боратинської, Вишнівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Зимнівської, Ківерцівської, Локачинської, Любешівської, Рожищенської та Шацької місцевих рад, аби розповісти про кращі практики реалізації інструментів владно-громадської взаємодії в умовах воєнного часу

Wed, 17.01.24
Як впливати на життя в громаді: навчання в Горохові та Нововолинську

Волинський Інститут Права організував навчальні зустрічі для нових мешканців й активних жителів Нововолинська та Горохова. Учасники та учасниці дізнавалися про інструменти, які допоможуть їм більше та якісніше впливати на зміни в своїх громадах.