Новини

Лучанам розповіли, як отримати 200 тисяч на реалізацію молодіжних інновацій

Чт, 06.06.19

200 тисяч гривень – саме таку суму пропонують молодим людям від 18 до 35 років на реалізацію ідеї, яка має допомогти перезапустити місцеву демократію у громаді.

Про це йшлося у середу, 5 червня, під час презентації програми розвитку молодіжних інновації для сприяння доброчесності та інклюзивності U-Inn 2.0:RELOAD (Restart Local Democracy) «Перезапуск місцевої демократії» у Луцьку.

«У 2017 році відбувся перший пілотний етап програми підтримки молодіжних інновацій для демократії та прав людини. В ньому взяли участь більше 600 молодих людей, 90 команд подали свої ідеї на конкурс і шість команд отримали від 2 до 5 тисяч доларів та менторську підтримку для реалізації інноваційних проектів. Цього року загальний призовий фонд конкурсу  - 800 тис. грн.», - зазначила координаторка заходу, експертка Волинського інституту права  Зарини Дацик.

 

Тематика конкурсу – це:

  • Інновація для доброчесності (відкритість, прозорість та підзвітність діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа; подолання конфлікту інтересів; впровадження та моніторинг етичних принципів діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа, подолання корупції, тощо);
  • Інновація для інклюзивності (залучення та доступ всіх громадян/ок до процесів прийняття рішень місцевою владою, громадськими організаціями та медіа; посилення соціального діалогу та порозуміння, видимості та залученості вразливих груп; просування і захист прав і свобод людини, в тому числі свободу слова, совісті, вираження поглядів, рівності, подолання дискримінації, тощо).
  • Інновація для Донбасу (розбудова миру, громадська безпека і соціальна згуртованість, участь у місцевому самоврядуванні, демократичні реформи, тощо);
  • Інновації для прав людини (просування прав людини; захист прав людини; права людини з фокусом на вразливі групи; соціально-економічні права людини, тощо).

Інноваційні рішення для U-inn 2.0: RELOAD, окрім технічної, креативної складової, обов’язково мають включати комунікацію з громадянами/ками, їх залучення, взаємодію, з особливою увагою на молодь. 

«В рамках конкурсу будуть підтримані проекти, які завдяки інформаційним та креативним технологіям дозволяють вирішити проблеми чи задовольнити потреби, які пов’язані з доброчесністю та інклюзивністю в громадах на рівні місцевої влади, громадських організацій та медіа, запровадити й посилити демократичні інститути та практики», - зазначила керівниця Волинського інституту права Ірина Гайдучик.

 

Для того, щоб подати проект для участі в конкурсі потрібно бути громадянином/кою України віком від 18 до 35 (станом на 16.05.2019); створити і назвати команду; команда має налічувати не менше 2 учасників/ць; у кожній команді має бути третина представників/ць іншої статі. 

Подати проект можна до 1 серпня, зареєструвавши його на сайті https://uinn.org.ua/ у розділі «Подати інновацію».

 

Довідково:

Організатор заходу – Волинський інститут права та Молодіжний центр Волині. Програма підтримки молодіжних інновацій U-Inn реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України, Державним агентством з питань електронного урядування України, Freedom House Ukraine, 1991 Incubator, Центром розвитку інновацій, Громадською радою доброчесності за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту «Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини».

 

Новини

Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни
Пт, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів
Вт, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб
Чт, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську
Вт, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади
Вт, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році
Вт, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів
Вт, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку
Вт, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»