News

Як у Торчинській громаді будують далекоглядні плани на розвиток освіти

Tue, 29.09.20

Один з основних напрямів роботи Волинського Інституту Права (ВІП) – сприяння розвитку місцевих об'єднаних територіальних громад. Зокрема, мова йде про вдосконалення механізмів локальної демократії та розробку стратегічних документів.

До прикладу, нині ВІП допомагає в розробці Стратегії розвитку освіти Торчинської ОТГ в рамках проєкту «Діалог, як інструмент порозуміння та ухвалення рішень у громаді».

Ініціатива передбачає дослідження стану розвитку освітньої мережі, обговорення сильних і слабких сторін з усіма зацікавленими мешканцями громади, проведення  тренінгів для освітян, створення робочих груп з напрацювання вищезгаданої Стратегії, розробка цього  планового документу та його затвердження депутатами під час сесійного засідання.

«На жаль, в Україні існує сумна практика, що стратегічні документи органами влади часто приймаються для галочки. Ми ж хочемо, щоб це була реальна дорожня карта, яка передбачила конкретні якісні кроки розвитку освіти в Торчинській громаді. Рада, що місцева влада розуміє потребу існування такої Стратегії і всіляко сприяє її розробці», - зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Так, у серпні відбулися фокус-групи в трьох населених пунктах громади: Торчин, Садів та Білосток.  Під час цих заходів, директорам та вчителям, владним посадовцям, батькам учнів було презентовано аналіз поточної ситуації в сфері освіти Торчинської ОТГ.

«Учасники цих заходів не лише стали більш поінформовані щодо розвитку освіти їх громади, а й мали можливість висловити свої міркування з цього приводу. Їх думки; результати опитування освітян учнів та їх батьків, що нині відбувається у Торчинській ОТГ; різноманітна статистина профільна інформація, яку ми зараз збираємо, будуть враховані при розробці Стратегії», - розповідає експерт з питань освіти Сергій Пазюк.

Зауважимо, аналогічні заходи в рамках проєкту «Діалог, як інструмент порозуміння та ухвалення рішень у громаді» також відбуваються й у Павлівській ОТГ.

Довідково:

Проєкт «Діалог, як інструмент порозуміння та ухвалення рішень у громаді» реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

 

News

Fri, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»