News

Як гартують і гуртують молодь у Торчинській громаді

Sat, 17.12.22

Молодь – потужний двигун розвитку громад, але… Щоб цей двигун запрацював, потрібні гартування і гуртування. Іншими словами, для того щоб молодь стала творцями суспільних змін, потрібно чимало відповідних знань та об’єднання зусиль, бо «один в полі – не воїн».

Саме для цього з вересня по жовтень у Торчині відбулися тренінги та зустрічі, до яких насамперед залучили молодих жителів громади та їх однолітків з числа внутрішньо переміщених осіб. Організувала ці заходи громадська організація «МолоДіжка» у партнерсвіт з Торчинською селищною радою за підтримки українсько-німецької програми «Київський діалог» та Волинського Інституту Права.

«Наша команда не один рік працює над неформальною освітою молоді і залученням їх до громадської активності. Ідей  у нас багато. Раді, що здобули підтримку на реалізацію частини з них», – каже керівниця ГО «МолоДіжка» Юлія Шклярук.

Зокрема в межах  проєкту було організовано опитування молоді для визначення їх потреб та дві одноденні школи (одна присвячена підтримці психологічного стану в умовах війни, а під час іншої йшлося про можливості для розвитку). Учасники цих навчань здобули цінні знання про подолання внутрішніх тривог зумовлених війною, підвищили свої лідерські вміння, дізналися про можливості професійного росту та волонтерської роботи.

Крім цього, в межах проєкту відбувся благодійний ярмарок. Його відвідувачі мали змогу взяти участь у майстер-класах від творчої студії «Чарівне янголятко», зробити вироби з глини завдяки запрошеним гончарам, виготовити окопні свічки, придбати вироби місцевих майстрів та почастуватися смаколиками.

«Завдяки коштам, зібраним під час ярмарку, вдалося придбати газові балони з конфорками, які ми передали нашим захисникам. Малюнки, створені дітками в рамках цього заходу, ми також передали на передову», – розповідає представниця ГО «МолоДіжка» Ольга Хилько.

Також в межах проєкту відбулися дві важливі зустрічі. Під час одної з них представники Патрульної поліції розповіли присутній молоді про основи самозахисту, профілактики булінгу та кібергігієни. Завдяки другій зустрічі керівництву місцевої ради було представлено результати опитування молоді щодо їх актуальних потреб. Присутні обговорили почуте і домовилися про майбутню співпрацю.

«Зустріч дала важливий результат. Ми домовилися про спільну розробку Стратегії розвитку молодіжної політики в Торчинській громаді. Тому, далі буде», – підсумовує Юлія Шклярук.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

News

Fri, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»