News

Волинські активісти вдосконалили свої знання з цифрових технологій

Tue, 17.05.22

«Десять з десяти», «крута можливість отримати цінні знання», «перезавантаження для мізків»  – все це відгуки учасників тренінгу з цифрових технологій та онлайн-інструментів корисних для громадських активістів, що 13 та 14 травня відбувся у Луцьку. Чому вони дали таку оцінку?

«Я дуже хотіла, щоб всі, хто був присутній, навчилися краще користуватися цифровими технологіями і полюбили їх. Це все для ефективності роботи, зручності та оптимізації різних процесів» – розповідає тренерка заходу,  членкиня Правління Асоціації молодіжних працівників України Ксенія Ємшина.

Основи безпеки в Інтернеті, фішки різних інструментів онлайн-спілкування, планування роботи через цифрові технології, сервіси презентації своїх напрацювань… Інформації дійсно було багато. А щоб присутні сприйняли все це максимально результативно, теоретичний матеріал поєднувався з практичними завданнями. Оскільки було багато нової інформації, учасникам тренінгу не все давалося легко. Одні не знали куди зайти, в інших щось не зразу спрацьовувало. Врешті-решт, труднощі вирішувалося завдяки командній роботі та порадам тренера.  

«Захід був дуже класний! Я дізнався про такі сервіси, про які раніше не чув. Наприклад, мене давно цікавило, як зробити ефективне онлайн-опитування. Під час цього навчання я отримав бажані відповіді», – ділиться враженнями представник ГО «Велика ідея» Сергій Яковлєв.

Водночас, покращити знання з цифрових технологій було не єдиним завданням цього навчання. Знайомство та згуртованість навколо спільних завдань – ось, що не менш важливо.

 «Люди, з якими я провела ці два дні, стали рідними і близькими. Ми швидко знайшли спільну мову та легко обмінювалися різними крутими ідеями для громадської активності», – пригадує представниця ГО «МолоДіжка» Ольга Хилько.

До слова, учасниками тренінгу були представники п’яти громадських організацій, ідеї яких реалізовуються в рамках Конкурсу адвокаційних проєктів від Волинського Інституту Права (ВІП) та Національного фонду на підтримку демократії (NED). Всі ці ініціативи направлені на вирішення актуальних місцевих проблем у Володимирській, Нововолинській, Ковельській, Ківерцівській, Торчинській та Колківській громадах.

«Цей конкурс не тільки про підтримку корисних суспільних ідей, а й про підсилення діяльності ГОшок. Переконана, що отримані під час тренінгу знання пригодяться їм на практиці і зроблять їх роботу ефективнішою», – зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Уже за декілька днів після тренінгу, його учасники розповіли автору цієї публікації, що діляться отриманими знаннями з колегами, які не були на заході. Це – ще одне свідчення того, що навчання відбулося не даремно.

          Довідково: Тренінг відбувся в рамках проєкту «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

News

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.

Wed, 07.02.24
У Локачах публічну бібліотеку планують перетворити в Центр комунікації і взаємодії

Волинський Інститут Права організував зустріч з обміну досвідом між Локачинською та Зимнівською громадами. Представниця Зимного розповіла про досвід запуску Центру комунікації і взаємодії

Fri, 02.02.24
Волинські посадовці переймали успішні досвіди співпраці з жителями від колег із Рівненщини та Вінничини

Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА зібрав активістів і представників Боратинської, Вишнівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Зимнівської, Ківерцівської, Локачинської, Любешівської, Рожищенської та Шацької місцевих рад, аби розповісти про кращі практики реалізації інструментів владно-громадської взаємодії в умовах воєнного часу

Wed, 17.01.24
Як впливати на життя в громаді: навчання в Горохові та Нововолинську

Волинський Інститут Права організував навчальні зустрічі для нових мешканців й активних жителів Нововолинська та Горохова. Учасники та учасниці дізнавалися про інструменти, які допоможуть їм більше та якісніше впливати на зміни в своїх громадах.