News

У Вишнівській та Зимнівській громадах впроваджують шкільний бюджет

Mon, 20.05.24

Маємо для вас ще одну надихаючу історію, яку вдалося втілити у життя за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Розказуємо про «шкільний бюджет» у Вишнівській та Зимнівській громадах.

Суть проєкту така: школярі пропонують свої ідеї, як можна змінити школи на краще, і пишуть проєкти. Пізніше у кожному навчальному закладі відбувається голосування, участь у якому можуть взяти лише учні. Переможці отримують фінансування від громади на втілення своїх ініціатив.

Чим це корисно? По-перше, це видимі зміни у навчальному просторі. По-друге, учні вчаться писати проєкти, думають, як можна реалізувати свої ідеї, вчаться основам проєктного менеджменту. А ще – відчувають, що вони можуть бути рушіями змін. Що навіть поки ти старшокласник, ти все одно можеш впливати на свою школу, громаду, пропонувати ідеї і бути почутим.

Більше про проєкт дивіться у нашому новому сюжеті.

http://bit.ly/3V6chph

News

Fri, 11.10.24
У Турійську та Камені-Каширському відбулися діалогові зустрічі

Представники влади, активні жителі та молодь вчилися спільно вирішувати проблеми у громаді. А ще – багато говорили про владно-громадську співпрацю та те, як її можна покращити.

Wed, 02.10.24
Як бути актуальними і йти в ногу з часом? Ми поговорили про це з п'ятьма керівниками громадських організацій Волині і Рівненщини

П'ятеро наших грантерів поміркували над тим, яким чином громадські організації повинні шукати актуальні теми для роботи, як співпрацювати з владою навіть попри її недовіру та які теми для проєктів станом на 2024 рік є найбільш важливими та актуальними.

Tue, 24.09.24
Зберегти Україну і зберегти демократію. Про що говорили на форумі «Дії творять зміни»

Волинський Інститут Права організував міжрегіональний форум «Дії творять зміни» у Луцьку. Понад сто учасників, серед яких представники громадського сектору, влади та донорських структур говорили про роль інститутів громадянського суспільства у розвитку та відбудові України.

Wed, 18.09.24
«Молодь відчула, що потрібна своїй громаді». Наші грантери проадвокували створення молодіжних рад у двох громадах

У рамках проєкту наші грантери, ГО «Центр суспільного розвитку та ініціатив», працювали над налагодженням продуктивної співпраці між владою та молоддю Цуманської та Шпанівської громад.

Fri, 13.09.24
Проєкт «Жінки лідерки». Як на Волині працюють над активним залученням жінок до творення змін у громадах

Наші грантери, ГО «Молодіжний простір “Тандем”», проводили навчання та тренінги для жінок-лідерок у чотирьох громадах Волині. За підсумками цих тренінгів були створені Координаційні ради з гендерних питань.

Mon, 09.09.24
Змінити суспільство через соціальні ініціативи. Як у Нововолинську розвивають соцпідприємництво

Наші грантери, ГО «Агенція регіонального розвитку Прибужжя», проадвокували прийняття оновленої Програму підтримки бізнесу, яка повинна стати опорою у розбудові соцпідприємництва в Нововолинській громаді.

Fri, 06.09.24
Рівні права для жінок та чоловіків. Як у Здолбунові працюють над темою гендерної рівності

Завдяки адвокаційному гранту ГО «Жінки в громаді» провела ряд заходів у Здолбунівській громаді на тему гендерної рівності, а також проадвокатувала створення Координаційної ради з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Wed, 28.08.24
«Відчувати, що ти не один». Як у Торчинській громаді підтримують військовослужбовців та їхні родини

Завдяки ефективній адвокаційній кампанії, проведеній ГО «Чарівне янголятко», у громаді організували низку заходів для родин військовослужбовців, а також ініціювали прийняття програми підтримки військових та їхніх родин на 2025 та 2026 роки.