News

У Шацьку реалізували проєкт, який покращив професійні навички молоді та бізнесу

Thu, 01.12.22

Навчання з Інтернет-маркетингу та різні тематичні зустрічі відбулися у Шацькій громаді протягом вересня – жовтня.  Все це для того, щоб сприяти працевлаштуванню молоді, покращити компетенції місцевого бізнесу та згуртувати їх навколо теми професійного розвитку.

Організувала ці заходи команда еколого-культурного об’єднання «БУГ» в межах конкурсу від українсько-німецької програми «Київський діалог» та Волинського Інституту Права.

«Ми спостерігаємо високий запит громадськості на перекваліфікацію та отримання нових знань, щоб відповідати умовам ринку праці. Тому й вирішили реалізувати проєкт, який би допоміг усім зацікавленим в цьому», – розповідає керівник еколого-культурного об’єднання «БУГ»  Микола Полінкевич.

Що таке СММ-менеджемент і чому він затребуваний? Як формувати контент-план?  Що потрібно для написання ефективного допису і створення актуального фото контенту? Як працювати з блогерами? Що потрібно знати для запуску реклами у соціальних мережах? Цю та іншу професійну інформацію змогли дізнатися усі ті, хто долучився до навчань з Інтернет-маркетингу. Їх тренеркою була SMM-менеджерка та спеціалістка з таргетингу Софія Шковорода. Щодо учасників цих навчань, то це були: молодь (місцева та ВПО), люди з інвалідністю, представники бізнесу.

«Цінно було почути практичну інформацію від профі своє справи. Особливо, що стосується налаштування таргетингу, створення сторіз та інших тем, що пов’язані з SMM-ом. А ще, для мене цінно було познайомитися з людьми нашої громади, які мають власну справу. Ми і далі спілкуємося, підтримуємо одне одного, просуваємо», – зазначає учасниця навчань Наталія Панасюк.

Додамо, що крім теорії, навчання мали й практичну складову. Його учасники створили чотири фото/відео публікацій та дев’ять сторіс на платформі Instagram, де йдеться про життя, успіхи і виклики переселенців, які мешкають у Шацькій громаді.

Водночас, не тренінгами єдиними. В межах проєкту  еколого-культурного об’єднання «БУГ» у місцевому Центрі зайнятості також відбулася конференція присвячена ринку праці в умовах війни та круглий стіл з місцевими підприємцями. Крім цього, у жовтні було організовано зустріч у форматі світового кафе, під час якої молодь змогла познайомитися керівництвом громади, ознайомитися із структурою апарату та підрозділами Шацької селищної ради.

«Наш проєкт тривав фактично 2 місяці і за цей короткий час вдалося досягнути хороших результатів. Зокрема, більше двадцяти людей здобули нові професійні знання, активна молодь змогла налагодити кращу комунікацією з представниками влади і згуртуватися навколо спільних інтересів, місцевий бізнес дізнався про можливості збільшення їх продажів через Інтернет. Дякуємо усім, хто долучився до наших заходів і допоміг у їх проведенні», – підсумовує представниця еколого-культурного об’єднання «БУГ» Надія Цюп’ях.

 

 

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

News

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.

Wed, 07.02.24
У Локачах публічну бібліотеку планують перетворити в Центр комунікації і взаємодії

Волинський Інститут Права організував зустріч з обміну досвідом між Локачинською та Зимнівською громадами. Представниця Зимного розповіла про досвід запуску Центру комунікації і взаємодії

Fri, 02.02.24
Волинські посадовці переймали успішні досвіди співпраці з жителями від колег із Рівненщини та Вінничини

Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА зібрав активістів і представників Боратинської, Вишнівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Зимнівської, Ківерцівської, Локачинської, Любешівської, Рожищенської та Шацької місцевих рад, аби розповісти про кращі практики реалізації інструментів владно-громадської взаємодії в умовах воєнного часу

Wed, 17.01.24
Як впливати на життя в громаді: навчання в Горохові та Нововолинську

Волинський Інститут Права організував навчальні зустрічі для нових мешканців й активних жителів Нововолинська та Горохова. Учасники та учасниці дізнавалися про інструменти, які допоможуть їм більше та якісніше впливати на зміни в своїх громадах.