News

У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Tue, 09.04.24

Сильні, коли разом. Такий девіз заходів, які Волинський Інститут Права спільно з Горохівською міською радою та місцевими партнерами організував у Горохові. На них запросили як постійних жителів, так і внутрішньо переміщених осіб, які оселились у громаді відносно нещодавно. Метою заходів було познайомити людей між собою, спільно провести дозвілля, та, головне, – знайти рішення, як можна інтегрувати нових мешканців у активне життя Горохівської громади.

 

У четвер, 4 квітня, відбувся перший захід. Поки діти виготовляли солодкі букети, їхні мами взяли участь у дискусії на тему історичних спільностей різних регіонів України. Лекторка коротко акцентувала на головних подіях історії України та її становленні як держави, а тоді запропонувала роботу в групах. Жінки, розділившись на дві групи, розписували сильні та слабкі сторони регіону. Тоді виступали та пропонували рішення, як можна ці мінуси перетворити на плюси, а також ділились своїм баченням, як можна згуртувати ВПО і постійних мешканців громади.

Одним з дієвих способів учасниці назвали зустрічі та дискусії у малих групах, де жителі мають змогу познайомитись та під час діалогу напрацювати спільні рішення локальних проблем.

«На таких невеликих заходах тепле спілкування дійсно зближує одне одного. Ми розуміємо, що такі заходи важливі для подальшої згуртованості мешканців громади», – зазначила Наталія Квашко, переселенка із Запорізької області, яка брала активну участь у обговоренні.

Наступного дня, 5 квітня, у Горохові відбулося спортивне свято. Батьки та діти змагались на естафетах, а тоді грали товариські матчі у футбол.

Тим часом у «Культурному укритті» тривала інтелектуально-патріотична гра для молоді. Школярі давали відповіді на запитання про історію, географію України та Волинської області. Нові знайомства, азарт та небанальне проведення дозвілля – все це згуртувало учасників.

«Для нас важливо, аби люди спілкувались та об’єднувались. Завдяки цій згуртованості та єднанню й можливо творити зміни», – резюмувала виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Захід проведено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

News

Mon, 29.04.24
Як працюють на Волині громадські організації, створені переселенцями

Розповідаємо, як на Волині працюють громадські організації, створені ВПО, перед якими труднощами постають та зібрали поради від експертів, як варто розвивати свою громадську організацію.

Fri, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права