News

На Волині досліджують стан розвитку громадянського суспільства

Fri, 20.08.21

У швидкому плині часу та роботі в умовах неймовірної кількості викликів, іноді дуже важливо зупинитися і проаналізувати. Адже тільки аналізуючи можна краще зрозуміти реальний стан справ та напрацювати подальші шляхи розвитку.

Цим власне і займалися представники влади, громадського сектору та бізнесу,  тобто ті, хто взяв участь в чотирьох фокус-групових дослідженнях, які відбулися у п’ятницю, 13 серпня у м. Луцьку. Присутні ділилися своїми міркуваннями щодо поточної ситуації, перепон, можливих стимулів розвитку організацій громадянського суспільства у Волинській області.

«Наше основне завдання – з різних сторін дослідити, які виклики стоять перед громадянським суспільством та які можливості потрібно використати, щоб системно розвивати потужний громадський сектор», – зазначає організаторка заходів, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Чи є успішні громадські ініціативи? Що заважає, а що допомагає розвиватися? Які проблеми в громадського сектора Волині? Саме ці та ряд інших суміжних питань обговорювали присутні представники НГО, влади та бізнесу.

«Для нас було важливо залучити до участі у цих фокус-групах людей з трьох різних професійних сфер. Це сприяє не лише якісному обговоренню, а й допомагає налагоджувати комунікацію для реалізації спільних сталих суспільних змін», – каже Ірина Гайдучик.

Вона додає, що, крім цих заходів, тривають онлайн-опитування та глибинні інтерв’ю на цю ж тематику. Більше того, ці активності відбуваються не лише на Волині, а й в інших областях держави. Вся зібрана інформація стане основою для підготовки аналітичного звіту по Волинській області, який буде використано для напрацювання порядку денного розвитку громадянського суспільства в України.

Всі ці заходи на Волині реалізовуються Мережею хабів України у партнерстві з ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Isar Ednannia в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.

News

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.