News

«Людський ресурс не безмежний і його потрібно системно поповнювати», – ковельська волонтерка

Sat, 23.07.22

Команда ГО «Велика ідея», що працює у Ковелі, допомагає українським захисникам та внутрішнім переселенцям ще з 2014-го. Водночас, після повномасштабного вторгнення росії, обсяг роботи зріс і, відповідно, потрібно було більше волонтерів. В березні цього року команда об’єднала сили разом з іншими волинськими громадськими організаціями та створила проект Міжнародний волонтерський логістичний центр «Марлог».

«В лютому – березні до нас приєдналося дуже багато людей. Більше сотні залишилися й досі. Частина з них долучається у вільний від роботи час, але понад п’ятдесят працюють щоденно. Оскільки людський ресурс не безмежний, то його потрібно системно поповнювати. На жаль більшість волонтерів цього не роблять і далі працюють попри потребу відпочинку», – каже волонтерка,голова громадської організації «Велика ідея» Людмила Зубарєва.

Щоб протидіяти їх емоційному вигорянню та допомогти перезавантажитися, команда «Великої ідеї» вирішила організувати для найактивніших волонтерів центру «Марлог» серію тематичних воркшопів.  Ця задумка була підтримана в межах конкурсу адвокаційних ініціатив Волинського Інституту Права та  Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Таким чином в межах їх проєкту у травні-червні відбулося два воркшопи. Тренером першого заходу був нововолинський активіст Павло Медина, який вчив присутніх роботи в команді. Під час другого – психологиня з Львова Наталія Бордун приділила увагу техніці попередження емоційного вигорання.

«Перший воркшоп згуртував, розслабив, перезарядив, а другий допоміг уникнути конфліктних ситуацій. В умовах постійного напруження і втоми, людям важко контролювати свої емоції. Після цього тренінгу деякі моменти стали на свої місця», – розповідає Людмила Зубарєва.

Про те, що проєкт «Великої ідеї» був важливий та актуальний свідчать і відгуки його учасників.

«Ці заходи стали потужним ковтком свіжого повітря. Це була необхідна для нас перезарядка, можливість  поповнити внутрішні сили і здобути важливі для подальшої роботи знання. Воркшопи об’єднали нас ще більше та допомогли краще зрозуміти одне одного», – зауважує волонтерка «Марлогу» Ольга Дзямко.

Оскільки організовані воркшопи отримали позитивні відгуки від учасників і дали хороші результати, то ГО «Велика ідея» планує подібні заходи для волонтерів і надалі.

Довідково: Згадані заходи відбулася в межах ініціативи «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

News

Fri, 19.04.24
Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Волинський Інститут Права поспілкувався із ВПО, які мешкають у різних регіонах Волині, представниками громадських організацій та влади, аби з’ясувати відповідь на питання: яких інтеграційних заходів потребують внутрішньо переміщені особи.

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»