News

Активні мешканці Володимира-Волинського згуртувались задля вирішення наболілих проблем

Thu, 23.09.21

Щоб ефективно вирішувати ті чи інші проблеми на невеликих територіях, потрібно кілька факторів: бажання, спільні зусилля однодумців та правові дії в межах існуючих законів.

Як планувати та реалізовувати адвокаційні кампанії, спрямовані на відстоювання прав та інтересів мешканців громади? Відповідь на це питання з’ясовували учасники одноденного районного воркшопу «Планування та реалізація адвокаційних кампаній для відстоювання прав та інтересів жителів громад в процесі здійснення місцевої політики».

Захід відбувся у Володимирі-Волинському в суботу, 18 вересня.

«Наше головне завдання – навчити активних громадян правильно впроваджувати адвокаційні кампанії. Чим більш знань на цю тему вони матимуть, тим більше шансів, що зміни точно відбудуться», – розповідає тренерка воркшопу, юристка громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ» Марія Красненко.

Щодо учасників заходу,то це – представники громадського сектору та активісти територіальних громад. Всіх їх згуртувало бажання впливати на позитивні зміни у своїх громадах. До прикладу, приватний підприємець, представник ГО «Спілка промисловців і підприємців»  Сергій Радкевич має досвід реалізації адвокаційних кампаній. Зокрема, він брав участь в захисті прав підприємців, коли на них складалися акти за порушення певних карантинних обмежень. На питання, чому його зацікавив цей захід, Сергій відповідає:

«Практики у мене чимало, але хочеться більше теоретичних знань. Завдяки інформації, отриманої під час воркшопу, я буду краще працювати і ґрунтовніше аналізувати різні робочі ситуації».

Щоб отримані теоретичні знання запам’яталися краще, учасники цього навчання виконували й різноманітні завдання. Водночас, такий формат практичної роботи важливий, аби присутні могли познайомитися і налагодити контакти один з одним.

 «Для мене було важливо зрозуміти, які активні громадські організації у нас є, з ким можна співпрацювати. Ми живемо в одних реаліях, в одному юридичному полі, маємо спільні проблеми і якщо можна знайти однодумців та згуртуватися, то разом вирішити актуальні проблеми буде значно простіше», – ділиться своїми міркуваннями учасниця воркшопу, заступниця Володимир-Волинського міського голови з економічних питань Любов Саць.

Водночас, не знаннями та згуртованістю єдиними. Невдовзі організатори заходу оголосять конкурс грантів.

«Усі учасники воркшопу матимуть можливість запропонувати свої проекти, що передбачатимуть здійснення адвокаційної діяльності із використанням інструментів місцевої демократії. Найкращі ініціативи отримають кошти для реалізації задуманого», - розповіла організаторка заходу, керівниця ГО «Волинський Інститут Права» Ірина Гайдучик.

До слова, крім Володимира-Волинського, подібний захід вже відбувся у Луцьку. У жовтні такі адвокаційні воркшопи плануються у Ковелі та Камінь-Каширському районах.

Довідково: Воркшоп та інші активності, про які йшлося, відбуваються і відбудуться в рамках проєкту «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

News

Tue, 09.04.24
У Горохові відбулися інтеграційні заходи для ВПО та місцевих жителів

Протягом двох днів, 4 і 5 квітня, учасники активно проводили дозвілля та спілкувались на важливі соціальні теми, зокрема, інтеграцію ВПО у активне життя громади.

Thu, 04.04.24
Як працюють на Волині ради з питань внутрішньо переміщених осіб

На Волині почали активно створювати ради внутрішньо переміщених осіб. Чим вони займаються, з якими проблемами стикаються та як можна покращити їхню роботу? Розбирались у цих питаннях.

Tue, 02.04.24
Майстер-клас, кіноперегляд і арт-терапія: яким був «Разом-фест» у Нововолинську

Волинський Інститут Права організував заходи для ВПО та постійних жителів громади. Головною темою, яка об'єднала всі події, було питання інтеграції ВПО у життя громади.

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.