News

Соцопитування, фокус-групи, страт-сесія. Як у Ковелі працюють над створенням Стратегії розвитку молоді громади

Mon, 13.02.23

Молодь - фундамент зміни Ковеля. Тож питання її розвитку повинне бути одним із пріоритетів громади. Наприкінці минулого тижня впродовж двох днів команда громадської організації «Велика ідея» і Ковельського молодіжного центру «Місто ідей» зібрали великий колектив, у якому були представники влади, освіти, бізнесу та громадськості задля роботи над стратегією розвитку молоді Ковельської територіальної громади на 2023-2025 роки. Долучилися до організації і владці, зокрема, Управління культури, молоді, спорту та туризму Ковельської міської ради.

 

 

 

Ця стратегічна сесія стала проміжним етапом роботи над проєктом. Напередодні команда провела онлайн-опитування Ковельської молоді та офлайн фокус-групи, в яких залишили свої думки та пропозиції понад 600 жителів громади. Ці результати лягли в основу побудови стратегії.

 

 

Процес стратегування вела фасилітаторка, експертка з розробки стратегій громад, засновниця і екс-керівниця Інституту лідерства та управління при Українському Католицькому Університеті Наталія Бордун.

 

 

Американським досвідом молодіжної політики поділився мер міста-партнера Шамблі (США) Браян Мок. Він долучився до роботи онлайн. 

 

 

«Розглядали всебічний розвиток молоді поза освітніми та робочими процесами. Прийшли до багатьох висновків, але  з’явилося і чимало запитань. У нас попереду місяць плідної роботи, тому є можливість долучитися всім охочим хто хотів, але не встиг взяти участь в опитуваннях і фокус-групах», - ділиться результатами третього етапу розробки Стратегії керівниця проєкту Людмила Зубарєва.

Отож, охочі долучитися можуть подати свої пропозиції в дірект на фейсбук-сторінці проєкту.

 

 

Проєкт реалізується за підтримки ГО «Волинський Інститут Права» та фінансової підтримки National Endowment for Democracy  (NED) в межах  проєкту «Підтримка діяльності громадського сектору Волині у період нових викликів та потреб».

 
 

News

Tue, 05.03.24
Як співпраця влади з жителями сприяє розвитку громади

Відбувся другий модуль «Школи співпраці між громадянами та владою» для представників влади та активістів з десяти громад Волині

Tue, 27.02.24
Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році

26 лютого 2024 року провідні ОГС Волинської області прозвітували за роботу в 2023-му році. Вони розповіли про успіхи, зміни та свої фінанси

Tue, 27.02.24
Оголошено переможців конкурсу малих адвокаційних грантів

У Луцьку відбулася настановча зустріч для переможців конкурсу малих адвокаційних грантів, який провів Волинський Інститут Права

Tue, 20.02.24
«Школа взаємодії влади та громади»: Представники десяти волинських громад вчилися співпрацювати задля розвитку

Упродовж двох днів у Луцьку посадовці та активісти вчилися працювати разом задля розвитку своїх громад. 16-17 лютого 2024 року відбувся перший модуль «Школи взаємодії влади та громади», організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Fri, 09.02.24
Волинські громади переймали практики налагодження взаємодії з жителями

Як налагодити ефективну співпрацю влади з жителями. Своїми рецептами ділилися експертки з трьох різних громад.

Wed, 07.02.24
У Локачах публічну бібліотеку планують перетворити в Центр комунікації і взаємодії

Волинський Інститут Права організував зустріч з обміну досвідом між Локачинською та Зимнівською громадами. Представниця Зимного розповіла про досвід запуску Центру комунікації і взаємодії

Fri, 02.02.24
Волинські посадовці переймали успішні досвіди співпраці з жителями від колег із Рівненщини та Вінничини

Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА зібрав активістів і представників Боратинської, Вишнівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Зимнівської, Ківерцівської, Локачинської, Любешівської, Рожищенської та Шацької місцевих рад, аби розповісти про кращі практики реалізації інструментів владно-громадської взаємодії в умовах воєнного часу

Wed, 17.01.24
Як впливати на життя в громаді: навчання в Горохові та Нововолинську

Волинський Інститут Права організував навчальні зустрічі для нових мешканців й активних жителів Нововолинська та Горохова. Учасники та учасниці дізнавалися про інструменти, які допоможуть їм більше та якісніше впливати на зміни в своїх громадах.